Hosszú szünet után végre hazai pályán léptünk pályára hétfő este, az ellenfél ráadásul a szomszéd DEAC volt. A debreceni rivális jó formában érkezett, de mi is bízhattunk a jó játékban, hiszen az előző fordulóban idegenben arattunk győzelmet és két brazil játékosunk is egyre jobban beilleszkedik.

A vendégek kapussal a pályán, ám lényegében öt a négyben kezdtek. Ezt a húzást kivédekeztük, utána pedig sokáig nem kellett izgulnunk, mert mi irányítottuk a játékot. Caique irányításával jól letámadtunk, rengeteg labdát szereztünk, ezekből többször is helyzetbe kerültünk, de Kovács Róbert és Maneca lehetősége is kimaradt.

Ezek miatt még fájóbb volt, hogy a 11. percben a semmiből gólt kaptunk: Tóth Attila szabadrúgása a lábak között begurult a kapuba (0–1). A találat néhány percre megfogta a mieinket, ráadásul másodpercekkel később megkaptuk az ötödik faultot. A letámadásunk így is jól működött, aminek újabb helyzetek után meglett a jutalma: Lakatos László tökéletes passzát Kovács Erik becsúszva juttatta a kapuba (1–1).

Támadtunk becsülettel, de a DEAC-nál sehogy nem gyűltek a faultok. Még nagyobb baj, hogy a 17. percben sarokrúgás után gólt kaptunk.

A második félidő is nyíregyházi helyzetekkel kezdődött, Maneca próbálkozását védték, Kovács Robi centikkel lőtt mellé. A 25. percben a testvére, Erik lövése maradt ki, de közben durván rácsúsztak a lábára, a hatméterest pedig Caique bebombázta. Erik rögtön ezután Csokinak adott fantasztikus passzt, de újabb helyzetet puskáztunk el.

Kilenc perccel a vége előtt rossz fordulatot vett a mérkőzés. Caique piros lapot kapott, a büntetőt ugyan Thiago fölé lőtte, ám az emberhátrányt nem tudtuk kivédekezni. Így is küzdöttünk teljes erőnkből és abszolút meccsben voltunk. Kovács Gergő labdaszerzése után óriási passzt adott Ladányi Dávidnak, aki nem érhette el a passzt, mert védője szorításában elesett – a játékvezetők szerint magától. A folytatásban számtalan helyzetet hagytunk kihasználatlanul.

Parázs hangulatban érkeztünk el az utolsó öt perchez, amikor megszületett a negyedik debreceni gól, de még ezzel sem dőlt a meccs, mert Kovács Robi nagyon gyorsan betalált (3–4). Az utolsó 3-4 percet öt a négyben támadtunk, mindent megtettünk az egyenlítésért, ami a szépszámú közönség tetszését is elnyerte. Sajnos a kapus nélküli játéknak megvan a veszélye is, elveszítettük a labdát, amit Deiby kihasznált másfél perccel a vége előtt (3–5).

Ezen a meccsen nem érdemeltünk vereséget, de be kell érnünk a szoros végeredménnyel.

NB I, 20. FORDULÓ
A’Studió Futsal Nyíregyháza–DEAC 3–5 (1–2)

Continental Aréna, v.: Tamási, Deme.
Nyíregyháza: Szabolcsi – Caíque, Ladányi, Kovács R., Maneca. Csere: Hegyes, Varga, Kovács G., Urr, Kovács E., Lakatos L., Bagdi. Vezetőedző: Lovas Norbert.
DEAC: Tóth Benedek – Deiby, Thiago, Tóth A., Szabó. Csere: Krajcsi, Vass, Nagy, Harmati, Szatmári, Rácz, Sándor, Tóth Barnabás. Vezetőedző: Elek Gergő.
Gól: Kovács E. (13.), Caique (25.), Kovács R. (35.), illetve Tóth A. (11., 35.), Harmati (17.), Deiby (31., 39.).