Csapatunk a pályán keményen készült az elmúlt hetekben a bajnoki a folytatásra, de a háttérben a vezetőség és a szakmai stáb is sokat tett azért, hogy megerősödve várhassuk a szezon hátralévő részét. Ennek eredményeként két brazil játékost szerződtettünk, akiket szerdán sajtótájékoztató keretein belül mutattunk be.

A 26 éves Emanoel Joao Rodrigues, becenevén Maneca és a 29 éves Caique Aledes de Oiliveira, azaz Caíque rutinos játékosok. Caíque idáig hazájában futsalozott, háromszoros Sao Paulói regionális bajnok, míg Maneca hazáján kívül Kazahsztánban és Azerbajdzsánban is játszott már, előbbi ligában ezüstérmet szerzett, utóbbiban bajnokságot nyert, 2021-ben a Bajnokok Ligája harmadik legjobb góllövője volt.

– Várakozáson felüli az eddigi szereplésünk, a terveknek megfelelően mögöttünk tudhatjuk az újoncokat, viszont nem dőlhetünk hátra és nem elégedhetünk meg, mert az alapszakasz után az alsóházban könnyű pozíciókat veszíteni – kezdte a sajtótájékoztatót dr. Mohácsi Máté ügyvezető. – Már a szezon elején úgy indultunk, hogy idő közben erősítsünk, ha a szakmai stáb szükségesnek látja és van rá lehetőségünk. Ezúton is köszönöm Tenkely Szabolcsnak, hogy ezt lehetővé tette, köszönöm továbbá a stábnak, hogy a két, jó pedigrével rendelkező játékos leigazolását gördülékenyebbé tették.

– Amikor feljutottunk az NB I-be, a biztos bennmaradást tűztük ki célul – vette át a szót Tenkely Szabolcs, névadó szponzorunk, az A’Stúdió Kft. ügyvezetője. – Eltelt fél szezon, hellyel- közzel hoztuk azokat a meccseket, amiket mindenképpen nyerni kellett, de látszott hogy a mezőnyben rutintalanok vagyunk, ezért döntöttünk úgy a szakmai stábbal, hogy meg kell erősíteni a keretet. Hosszú keresgélés után rájuk esett a választás. Számításaink szerint ennek több hozadéka lenne. Egyrészt a kvalitásaik által szintet léphetünk, bízunk benne, hogy még élvezetesebb játékot tudunk nyújtani, ami remélhetőleg nagyobb nézőszámot eredményez. Azt is várjuk továbbá, hogy a saját nevelésű játékosaink tanuljanak a két brazil játékostól.

A két játékos leigazolása hosszú, ötlépcsős adminisztrációs folyamatot teljesítve történik meg. Klubunk ennek a végén jár, így arra is van esély, hogy a két játékos már pénteken pályára lép.

Hepp Tamás csapatvezető ismertette a keretben történt további változásokat. Gyulai József befejezte a futsalt, csak a nagypályás futballra szeretne koncentrálni, mellette Lakatos Péter is távozott a csapatunktól. Caíque és Maneca mellett az U17-es együttes gólvágója, Urr Dániel csatlakozott a felnőtt kerethez. Az átigazolási időszak február 15-ig tart, a tervek szerint nem lesz további változás az együttesünkben.