Az elmúlt mérkőzéseink alapján jó szájízzel várhattuk volna a pénteki megyei rangadót, az egészségi állapotunk azonban nem volt olyan biztató. A több meccset is kihagyó Kovács Róbert ugyan visszatért, a bokája csak két-három percet bírt, Krajnyák Zsolt, Ladányi Dávid és Hegyes Benjámin pedig nem tudták vállalni a játékot.

Négy fontos játékos hiányában is jó volt a játék képe, ám míg mi csak támadtuk és tüzeltünk, addig a Nyírbátor gólokat is szerzett az első félidőben. A hazaiak remek helyzetkihasználással büntették a védekezési hibáinkat, Szabó Steven előbb oldalberúgás-variáció végén, majd ügyes centerezésből talált be. Sőt, a három nullához sem hiányzott sok, de Kovács Erik szerencsére menteni tudott a gólvonalról.

Semmi nem akart összejönni. Kétszer is a kapufát találtuk el, de a hazai kapus is remekül teljesített.

Fordulás után amíg bírtuk erővel, jól tartottuk magunkat, ám a helyzetkihasználásunk továbbra sem volt jó. Sajnos idővel fizikailag és fejben is elfáradtunk, két nagy hibát elkövettünk. Az egyikből hatmétereshez jutott a Bátor, amit ki is használt. Gyügyei Zoltán góljával gyorsan felálltunk ebből, a második „gólpasszt” viszont már nem bírtuk el, a negyedik találatukat is megszerezték a hazaiak (4–1). Próbálkoztunk öt a négy elleni játékkal, de látszott, hogy ebben a felállásban még nem nagyon gyakorolták ezt a fiúk.

Pozitívum, hogy a fiatalok is lehetőséget kaptak, így az U17-ből felkerült, 16 éves Dócs Benedek is debütált, aki bátor játékkal mutatkozott be.

FUTSAL NB I, 17. FORDULÓ
Nyírbátori SC–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 4–1 (2–0)

Nyírbátor, v.: Czene-Joó, Muhari.
Nyírbátor: Tóth – Faragó, Szentes Bíró, Siska, Csoma. Csere: Nagy, Kása, Szucsányi, Szabó, Kerekes, Mizsei, Lakatos L., Hadházi, Orosz. Vezetőedző: Baksa Csaba.
Nyíregyháza: Szabolcsi – Varga, Kovács E., Lakatos L., Gyügyei. Csere: Petró, Gyulai, Krajnyák, Kovács R., Kovács G., Dócs, Pataki, Bagdi. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Szabó (4., 17., 33.), Szentes Bíró (37.), illetve Gyügyei (34.).

Fotó: Dodó Ferenc / Kelet-Magyarország