Az elmúlt két fordulóban mutatott játék után joggal bíztunk abban, hogy hétfő este az Aramis vendégeként is jó meccset játszunk. Hideg zuhanyként ért minket, hogy a második percben a semmiből – a hazaiak először jutottak a kapunk közelébe – betaláltak, az ötödik percben pedig a második budaörsi kapura lövésből már jött is a következő gól.

Lovas Norbert időt kért, majd nagyjából a játékrész felénél kezdtünk felocsúdni, innentől egyenrangú ellenfele voltunk a fordulót harmadik helyről váró riválisnak. Jött is a szépítés: Krajnyák Zsolt gyönyörű passzát Ladányi Dávid váltotta gólra (2–1). Ez volt az első igazán jól kijátszott ziccerünk. Sajnos az Aramis helyzetkihasználása is kiváló volt, azonnal kihasználták a hazaiak, ha lehetőségük adódott a gólszerzésre.

Kétgólos hátrányban fordultunk a második félidőre, melynek elején leginkább átlövésekkel kísérleteztünk, eredménytelenül, a másik oldalon viszont a vendéglátó növelte az előnyét. Öt a négy elleni játékkal próbáltunk újítani, de jól védekezett az Aramis, ennél is nagyobb baj, hogy Ladányi megsérült. Jókor jött a szépítő találatunk, ugyanis volt még idő szorosabbá tenni a meccset (4–2).

Érezhették ezt a hazaiak is, akik egyre idegesebbé váltak. Tovább fokozhattuk volna a kedélyeket, ám Lakatos László csak a kapufát találta el.

Úgy tűnt, az Aramis egy újabb szép góllal lezárja a meccset, ám Kovács Gergő távoli, megpattanó lövése a hazai kapuba ért (5–3). Hegyes Benjámin egy perccel a vége előtt büntetőt védett, majd az ismétlést is hárította. Sajnos ez már csak arra volt elég, hogy ne nőjön a különbség. Noha nem volt benne a levegőben, hogy pontot szerezhetünk, megállapíthatjuk, hogy zsinórban harmadszor is helyt álltunk egy esélyesebb rivális ellen.

FUTSAL NB I, 15. FORDULÓ
Aramis SE–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 5–3 (3–1)

Budaörs, v.: Wittner, Ibriksz.
Aramis: Molnár – Horváth, Vattamány, Bognár, Sámson. Csere: Bukodi, Enyedi, Gáspár, Kövesdi, Bélavári, Moga E., Fekete, Lévai, Korompay. Vezetőedző: Moga Flavius.
Nyíregyháza: Hegyes – Kovács G., Lakatos P., Kovács E., Lakatos L. Csere: Szabolcsi, Petró, Gyulai, Ladányi, Varga, Krajnyák, Gyügyei, Pataki, Bagdi. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Sámson (2.), Horváth (5.), Fekete (16.), Kövesdi (25.), Gáspár (38.), illetve Ladányi (14.), Lakatos P. (32.), Sámson (39., öngól).
Kiállítva: Lakatos P. (39.).