Csapatunk csütörtökön nagy decemberi menetelésbe kezd. Két héten belül öt bajnokit játszunk le, jó lenne minél eredményesebben kijönni ebből az időszakból. Rögtön a sorozat első mérkőzésén sokat tehetünk ezért, ugyanis egy másik újonc, a Magyar Futsal Akadémia látogat a Continental Arénába.

Augusztusban remek meccset játszottunk a fővárosban, 7–2-es győzelmet arattunk, ami egyébként az első sikerünk volt az NB I-ben. Azt hozzá kell tenni, hogy azóta az MFA is szép eredményeket ért el és hozzánk hasonlóan kilenc ponttal várja a folytatást.

– Rosszul kezdtük azt a mérkőzést, a harmincadik másodpercben gólt kaptunk, utána viszont jobban játszottunk, mint az ellenfelünk, illetve a helyzetkihasználásunk közel tökéletes volt, ennek köszönhető a nagyobb különbségű győzelem – tekintett vissza Lovas Norbert vezetőedzőnk a két csapat első összecsapására. – Azt a mérkőzést el is kell felejteni, ugyanis a vendégeknél is szemmel látható a fejlődés. Fiatalok, bírják erővel, nehéz dolgunk lesz, semmiképpen sem vehetjük félvállról a mérkőzést, mert akkor csúnya vége lesz. A kecskeméti meccs után a helyzetkihasználáson próbáltunk javítani. Ha olyan lesz, mint az első meccsen, valamint a védekezésben, a párharcokban koncentrálunk – egyszóval minden összejön –, akkor győzelemmel hagyhatjuk el a parkettát. Ha ezekből bármelyik nem teljesül, nyögvenyelős mérkőzés lehet.

FUTSAL NB I, 13. FORDULÓ
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–Magyar Futsal Akadémia
Csütörtök, 19 óra, Continental Aréna

Fotó: Gazdag Mihály / Kelet-Magyarország