Augusztus 15-én, hétfőn megkezdjük szereplésünket az NB I-es bajnokságban. Csapatunk tartalmas felkészülésen van túl, mely során a temérdek edzés mellett hasznos mérkőzéseket játszott.

– A felkészülés első néhány hete húzósabb volt, a minél jobb erőnlétért dolgoztunk, Norbi megizzasztott minket – beszélt Ladányi Dávid a mögöttünk hagyott hetekről. – Később már a taktikai elemeket is gyakoroltuk, gondolok itt védekezésre, támadásvezetésre, szögletvariációk betanulására. Majd a pályán derül ki, hogy mennyire sikerült felkészülnünk a rajtra. Bízunk benne, hogy beérik a munka gyümölcse. Biztosan lesznek szép eredményeink. A célunk a biztos bennmaradás, aztán majd idő közben meglátjuk, hogyan alakul a szereplésünk.

Ladányi az együttesünk egyik legrutinosabb tagja, ő Kovács Róbert csapatkapitány helyettese. Az idősebb játékosoknak kulcsszerepe van, próbálják segíteni a fiatalokat, és ha arra van szükség, picit „nevelni” is őket. Nagyon egységesnek kell lennünk ugyanis ahhoz, hogy újoncként jól szerepeljünk a rutinosabb csapatok ellen. Mindjárt az első erőpróba nehéznek ígérkezik a Veszprém ellen.

– Nem tudjuk, pontosan milyen erőt képviselnek jelenleg, mert minden évben dobogóért harcolnak, most viszont a hírek szerint húzóemberek távoztak tőlük – tért rá játékosunk az első bajnokinkra. – A hazai pálya előnye velünk van. Az nem feltétlen a legjobb, hogy rögtön egy ilyen erős csapattal találkozunk, de megvan a taktikánk ellenük. Szeretnénk itthon tartani a három pontot!

NB I, 1. forduló
Hétfő, 19 óra: A’Studió Futsal Nyíregyháza–Veszprém Futsal
Continental Aréna