Noha sorozatban megszerzett öt győzelemnél tartottunk, mégsem a legjobb előjelekkel vártuk a bajnokság hétfő esti folytatását, mivel a góllövőlistát vezető Maneca a mérkőzés reggelén belázasodott, így nem tartott a csapattal.

Az első percek kiegyenlített játékot hoztak, aminek a TFSE jó letámadása és a pontatlanságunk is oka volt. Nehezen kerültünk helyzetbe, de legalább a mi kapunk sem forgott veszélyben. Hat-hét perc elteltével már egyre gyakrabban kísérleteztünk lövéssel, veszélyeztett Öreglaki Norbert, többször próbálkozott Gregory és Dávid Richárd is. A félidő második felébe lépve igencsak érett a gólunk, mégsem mi örülhettünk, hanem a hazaiak, miután elnéztünk egy szögletet és Szabó Koppány közelről bevette a kapunkat (1–0).

A váratlan gól kissé megfogta csapatunkat, majd néhány perc elteltével újult lendülettel rohamoztunk az egyenlítésért. Rafinha már közel járt ehhez a 16. percben, ám ő a kapufát találta el, picivel később azonban már összejött a gól: Gregory a szólója végén nem tudott lőni, de Szabó Lajos elé pattant a labda, aki 10 méterről bevette az üres kaput (1–1).

Gyorsan megszerezhettük volna a vezetést is, ám sajnos, miként elöl hibáztunk, hátul is benne volt a játékunkban a figyelmetlenség, kétszer is Petró Martinnak köszönhetően nem változott az eredmény. A játékrész utolsó két percben aztán három-négy lehetőséget puskáztunk el, így maradt a döntetlen a szünetre.

Fordulás után nem bíztunk semmit a véletlenre (kezdetben…), megvillant Gregory, majd gyönyörű kontra végén Öreglaki Norbert is betalált (1–3), sőt, Rafinha centikre volt attól, hogy háromgólossá növelje az előnyünket.

Szükség lett volna rá, mert derült égből villámcsapásként izgalmassá vált az összecsapás. Megint nem tudtunk levédekezni egy sarokrúgást, ami visszahozta a meccsbe a TFSE-t, s a 34. percben ki is egyenlített a vendéglátó.

Minden tudásunkat össze kellett szednünk, hogy újra előnyt szerezzünk – ennek megfelelően felszívtuk magunkat. Négy perccel a vége előtt 10 méterest lőhettünk, amit még elhibáztunk, a 37. percben aztán egy szépen kijátszott akció végén Rafinha kihasználta helyzetét. Közvetlenül ezután Petró védett nagyot, majd újabb büntetővel próbálkozhattunk, amit Szabó Lajos belőtt. A hazaiak átálltak öt a négyre, amiből előbb a kapufát találták el, majd elveszítették a labdát, Laló pedig az egész pályát átívelve gólt szerzett, ezzel lényegében eldöntötte a meccset.

A találkozó mozgalmasságát jól mutatja, hogy kaptunk még egy gólt (4–6), ez azonban már szerencsére kevésbé számított, megszereztük zsinórban a hatodik győzelmünket!

NB I, 10. FORDULÓ
TFSE-TENT Budapest–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 4–6 (1–1)
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont, v.: Kiss, Kubicsek (Kondákor).
TFSE: Nagyistván – Kovács B., Tarjáni, Rohrbeck, Dritz. Csere: Maár, Rezsabek, Kovács K., Szabó K., Hegyi, Hunyadi, Horváth, Hegedűs, Fehér. Vezetőedző: Németh Péter.
Nyíregyháza: Petró – Szabó L., Rafinha, Gregory, Dávid. Csere: Gagyi, Gyulai, Öreglaki, Kovács R., Urr, Harmati, Fridrich, Dócs. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Szabó K. (12., 34., 40.), Kovács B. (30.), illetve Szabó L. (17., 38., 39.), Gregory (23.), Öreglaki (27.), Rafinha (37.).