Az utóbbi hetekben valósággal szárnyalunk, zsinórban ötször győztünk, ezzel miénk a jelenlegi leghosszabb sikerszéria a mezőnyben. Mint ismert, legutóbb a Veszprém vendégeként nyertünk 5–3-ra, így a 10. forduló előtt az ötödik helyen álltunk, karnyújtásnyira a dobogós pozícióktól.

Immáron tehát azzal kell törődnie a szakmai stábnak és a játékosainknak, hogy fenntartsák ezt az állapotot és hétfőn újabb három pontot szerezzen csapatunk. Ezt ismét idegenben kell megtennie a mieinknek, ugyanis az újonc TFSE-TENT Budapesthez látogatunk. A Testnevelési Egyetem csapata jellemzően húsz év körüli játékosokból áll össze. A szezon során gólgazdag és viszonylag szoros meccset játszottak a Berettyóújfaluval és a Kecskeméttel is, pontot raboltak az Újpesttől, az elmúlt három fordulóban viszont fájó vereséget szenvedtek sorrendben a Rubeolától (3–1), az Aramistól (2–3) és a Nyírbátortól (2–1) is.

A TFSE kettő ponttal a tabella utolsó helyén áll.

– Rendkívül sikeres meccset játszottunk Veszprémben, nagy fegyvertény elhozni onnan a három pontot, ráadásul jó játékkal rukkoltunk elő – fogalmazott vezetőedzőnk, Lovas Norbert. – Fontos fenntartani ezt az állapotot, nem szabad elszállnia a játékosoknak ettől a győzelmi sorozattól, mert különben csúnya pofonokba szaladnánk bele. Mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, amit el kell tudni viselni és élni vele. Az edzéseken arra készítettük fel a játékosokat, hogy megőrizzék a koncentrációjukat, a védekezés és a jó támadásbefejezés ugyanolyan fontos lesz most is. A társaság partner ebben, mindenki motiváltan várja az összecsapást. Vannak problémáink, ami remélhetőleg nem hátráltat minket. Ha a sérüléssel bajlódó játékosaink mégsem tudják vállalni a játékot, akkor úgy kell megoldanunk ezt a feladatot. Azért utazunk Budapestre, hogy megszerezzük a három pontot.

A budapesti csapat rendszerint közvetíti hazai mérkőzéseit. A stream linkjét a mérkőzés napján mi is megosztjuk.

NB I, 10. FORDULÓ
TFSE-TENT Budapest–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza
Hétfő, 20.45, Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont