Az egymást követő győzelmek alapján a két legjobb formában lévő csapat találkozott egymással péntek este a Continental Arénában. A három pont mindig fontos, ezúttal viszont azt jelenthette egy siker, hogy vármegyei riválisunkat, a Nyírbátort megelőzzük és ragadunk az élmezőnyhöz.

Kiegyenlített játékot hozott az első tíz perc. Lendületesen támadtunk, kísérleteztünk átlövéssel, de eljutottunk az ellenfél kapujának előterébe is, már-már a gólvonalig is, ám vagy lemaradtunk a passzokról, vagy centik híján pontatlan volt az átadás. Közben védekezésben is résen kellett lennünk és Petró Martin bravúrjai is jól jöttek.

A tizedik perchez érve már érett a gólunk. Maneca hatalmas kapufát lőtt, picivel később Gregory bombáját védte a vendégek kapusa, majd ziccerből lőtt mellé. A 11. percben sarokrúgás előtt időt kért Lovas Norbert, megbeszéltük a figurát és tökéletesen végrehajtottuk: Gregory passza üresen találta Manecát, aki egy méterről a kapuba passzolt (1–0).

Az első tíz perchez hasonló mederben folytatódott a mérkőzés, az egyik oldalon Kovács Róbert gyönyörű mozdulattal lőtt kapufát, a másikon bátori kapufa után Petró hárított.

A második játékrészt az elsőnél is jobban kezdtük, és ekkor még nem sejtettük, hogy mi vár ránk!

A 21. percben Harmati Tamás erős passzába rosszul ért bele a menteni igyekvő Sánta János, róla pattant saját kapujába a labda. Utána jól védekeztünk, majd izgulhattunk, mert Kovács Róbertet második sárgával kiállították. Az igazi extra csak ekkor érkezett védekezésben, a három mezőnyemberünk hajtott, Petró pedig sorozatosan védett! Kivédekeztük az emberhátrányt, ami talán megtörte ellenfelünket, innentől ugyanis egyértelműen mi irányítottunk, ami a 29. perctől hihetetlen gólgyártásban is megmutatkozott. Betalált Öreglaki Norbert, majd Harmati Tamás – közben Fridrich Dávid hátul alkotott nagyot –, gyönyörű játék után beköszönt Rafinha is, így már 5–0-ra vezettünk.

A Nyírbátor elővette az öt a négy elleni játékot, amibe többször belehibázott, üres kapuba lőtt gólt Maneca, majd önzetlen volt és Gregoryval rúgatott gólt, később mezőnyjátékban volt fordított a leosztás. Szurkolóink még egy találatot „követeltek”, ami jött is hamarosan – igaz előtte kaptunk is egyet –, az estét a mindenkinél gyorsabb Gregory zárta (9–1)!

Az utolsó perceket csodálatos hangulatban élhettük át, amit külön köszönünk fiatal törzsszurkolóinknak! Zsinórban negyedszer nyertünk, ezzel a válogatott szünet előtt feljebb léptünk a tabellán!

NB I, 8. FORDULÓ
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–B-Kerép Nyírbátori SC 9–1 (1–0)
Continental Aréna, v.: Tamási, Kiss (Topálszki).
Nyíregyháza: Petró – Maneca, Harmati, Rafinha, Gregory. Csere: Krizsanovszki, Bakó, Gyulai, Szabó, Öreglaki, Kovács, Fridrich, Dávid, Kiss. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Nyírbátor: Dobi – Szentes-Bíró, Sánta, Molnár, Nagy. Csere: Tóth, Bartha, Csorvási, Szucsányi. Vezetőedző: Elek Gergő.
Gól: Maneca (11., 34., 36.), Sánta (21., öngól), Öreglaki (29.), Harmati (30.), Rafinha (33.), Gregory (34., 39.), illetve Szentes-Bíró (38.).
Kiállítva: Kovács (22.).