Március 7-én jártunk legutóbb Kecskeméten, akkor csodaszámba illő 0–0-s végeredmény született. Pénteken már huszonöt másodperc után eldőlt, hogy ezúttal látunk gólt. A hazaiak kapusa, Krajcsi Bence bátran felkísérte a támadást, sőt, ő próbálkozott távoli lövéssel, ami lepattant, Dávid Richárd megtalálta Rafinhát, aki egy visszazáró védő mellett higgadtan a kapuba lőtt. 0–1

Még nem sejtettük, de számunkra nagyjából eddig volt szép az este, mivel a folytatás a kecskemétiekről szólt. Gagyi Sándor másodperceken belül háromszor védett, ám a hatodik percben már tehetetlen volt, Suscsák Máté a védőjéről lefordulva kilőtte a jobb alsót (1–1), majd rögtön az egyenlítés után újabb meleg helyzeteket éltünk túl.

A félidő feléhez érve újra veszélyesebbé váltunk, ám úgy is a hazaiak találtak be, hogy azokban a percekben éppen nem volt benne a játékukban a gól, ráadásul kivédekezhető is lett volna az akció. Újfent bosszantó módon egy oldalrúgást sem tudtunk levédekezni, így már 3–1-re vezetett a Kecskemét.

Nehezítette a helyzetünket, hogy nem számíthattunk Gregory játékára, az előző szezon gólkirálya ugyanis hét közben megsérült. Mégsem a támadójáték miatt kell igazán bosszankodnunk, sokkal inkább a védekezésben követtünk el nagy hibákat, mígnem össze is estünk. Újabb gólt kaptunk rögzített szituációból, majd kontrából is, közben a másik oldalon Krajcsi védett, amikor arra volt szükség.

A hatodik kapott gól után hajtottunk még a szépítésért, de szerencsénk sem volt, Maneca gyönyörű lövése is a lécről kifelé pattant. Az utolsó percben aztán Harmati Tamás megszerezte első gólját az A’Stúdió színeiben, majd Rafinha duplázott, ám a félperces őrületben mi is kaptunk még egy találatot, így alakult ki a 7–3-as végeredmény.

NB I, 3. forduló
SG Kecskemét Futsal – A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 7–3 (3–1)
Kecskemét, v.: Zimonyi, Kiss (Urgyán).
Kecskemét: Krajcsi – Bíró, Pál, Fekete, Tomics. Csere: Csikós, Szabó J., Hajnal, Bencsik, Kajtár, Suscsák, Haász, Nádudvari, Sallai. Sportigazgató: Marko Gavrilovics.
Nyíregyháza: Gagyi – Szabó L., Maneca, Rafinha, Dávid. Csere: Petró, Mondok, Gyulai, Öreglaki, Kovács R., Urr, Harmati, Gregory, Fridrich. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Suscsák (6., 40.), Pál (12.), Haász (16., 24.), Fekete (26., 33.), illetve Rafinha (1., 40.), Harmati (40.).