Két forduló után máris válogatott szünet következett, ami nem feltétlenül jött rosszul a csapatoknak, ugyanis folytathatták az összecsiszolódást. Így volt ezzel a mi együttesünk is, amely annak ellenére is hasznos napokon van túl, hogy a szünet nagy részében két meghatározó játékosunk, Rafinha, valamint Szabó Lajos válogatott elfoglaltság miatt nem készült a többiekkel.

– Vegyes volt az elmúlt két hét, mert átment a csapaton egy vírus, többen betegek voltak két-három napig, de szerencsére már mindenki visszatért, úgy néz ki, hogy megleszünk a Kecskemét ellen – árulta el vezetőedzőnk, Lovas Norbert. – Összességében így is hasznos volt a szünet, főleg a Kassa elleni közös edzés. Jó volt látni a játékoson, hogy átlendültek a kezdeti holtponton, nem érződött összeszokottság hiánya, jó produkciót nyújtott a csapat. Egyre jobb formát mutat mindenki, úgy néz ki, végre elindultunk azon az úton, amit kijelöltünk és remélhetőleg meglesz az első győzelmünk.

Nem könnyű a feladat, hiszen az előző idény ezüstérmeséhez látogatunk.

A Kecskemét felemásan kezdte a bajnokságot: az Aramis elleni 4–2-es hazai vereség után idegenben 6–5-re győzte le a Nyírbátort.

– Hallgatva az edző nyilatkozatait, nincs megelégedve a csapata védekezésével, két meccs alatt kilenc gól kaptak, ami sok, viszont egy győzelmet így is begyűjtöttek Nyírbátorban – mondta el vezetőedzőnk. – Hasonló formában van a két csapat. A Kecskemét az egyetlen gárda az NB I-ben, amelyiket még nem vertünk meg soha, az előző szezonban egyszer ikszeltünk (0–0 – a szerk.), a többi meccsen kikaptunk. Bízom benne, hogy most már mi is felnövünk a feladathoz. Idegenben különösen nehéz ellenük, de az Aramis is bemutatta, hogy nem lehetetlen ott nyerni. Kellő koncentrációval, alázattal és jó helyzetkihasználással mi is meglepetést szerezhetünk, ellenkező esetben brusztolós meccs lesz.

NB I, 3. forduló
SG Kecskemét Futsal–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza
Péntek, 18.30, Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok