A magyar férfi futsalválogatott két kemény mérkőzést játszott az elmúlt napokban. Nemzeti csapatunkban klubunk két játékosa, Rafinha és Szabó Lajos is lehetőséget kapott.

A mieink előbb a spanyolok vendégeként kikaptak 5–1-re, majd Budapesten 1–1-et játszottak Horvátországgal. A vb-résztvevő gárdák elleni két összecsapás remek erőfelmérő volt a decemberben rajtoló Európa-bajnoki selejtezőre hangoló együttesünk számára.

– Nem sokat játszottunk még együtt, de az első meccs előtti edzéseken az összeszokáson is dolgoztunk – mondta el tapasztalatait Szabó Lajos. – A spanyolok sokkal dinamikusabbak és fizikálisabbak, mint mi, nehéz volt velük felvenni a versenyt, ám nagyon jól helytálltunk. A horvátok ellen már többet tudtunk mutatni, jobban hagyták nekünk a játékot, mint a spanyolok, akik végig letámadtak. Jól álltunk bele a meccsbe, itthon nem akartunk csalódást okozni. Megvoltak a lehetőségek, kapufákat rúgtunk, megnyerhettük volna a mérkőzést, de egy buta hibából gólt kaptunk, így meg kellett elégednünk a döntetlennel.

– Az első meccsről azt mondta Sergio Mullor szövetségi kapitány, hogy az első félidőt odaadtuk a spanyoloknak, ami az NB I-ben sem fér bele, pláne nem ezen a szinten – árulta el Laló. – A második félidővel már elégedett volt, mint ahogy a Horvátország elleni összecsapással, kiemelte, így kell beleállni minden párharcba!

Nemzeti csapatunk a tervek szerint októberben páros meccset játszik Ausztriával, később a finnekkel is találkozik, majd decemberben megkezdődik az Eb-selejtező, amin Szlovénia, Montenegró és Norvégia lesz Magyarország ellenfele.

Két válogatott játékosunk már Nyíregyházán készül a bajnoki folytatásra. Együttesünk pénteken Kecskeméten lép pályára az NB I 3. fordulójában.

Fotó: MLSZ