Az első bajnoki mérkőzésünk után pozitív hangulatú cikket közöltünk a statisztikai mutatóink alakulásáról. Ezúttal – noha játékban abszolút helytálltunk a Haladás ellen – a végeredmény miatt nehezebb dolgunk volt, de van, amiről jó szívvel emlékezhetünk meg.

Mint ismert, a címvédő elleni, pénteki összecsapáson Kovács Róbert találatával mi szereztünk vezetést, ám erre négy góllal válaszoltak a szombathelyiek, így 4–1-re győztek.

Ezen a meccsen szereztük meg klubunk történetének 270. NB I-es gólját. Kovács Róbert hetvenedik alkalommal volt eredményes az A’Stúdió színeiben, ebből 27-et élvonalbeli bajnokin jegyzett.

Idáig 41 olyan első osztályú meccsünk volt, amin vezettünk, tizenkettedszer fordult elő, hogy nem tudtunk megnyerni egy ilyen találkozót, ez harmadszor történt meg a Haladás ellen.

Amiben bízhatunk: az előző idényben hat olyan meccset játszottunk, amit vezetés ellenére végül nem nyertünk meg, abból három mérkőzés az első öt fordulóban volt – később sokkal jobb arányban őriztük meg az előnyünket!