Belecsaptunk a lecsóba: a hétfői szezonnyitó után máris jön a második mérkőzésünk! Pénteken (18.30) a Haladás ellen játsszuk idénybeli első hazai meccsünket, amit magabiztosan várhatunk, miután pontot csentünk a Berettyóújfalu otthonából.

– Az eredmény hűen tükrözi, hol tartunk jelenleg – beszélt Lovas Norbert vezetőedzőnk a 2–2-vel véget ért, MVFC elleni összecsapásról. – Másfél-két hét hiányzott még ahhoz, hogy a létszámelőnyős szituációkat átvegyünk újra. Hétfőn nem tudtuk gólra váltani a három a kettő, illetve a három az egy elleni helyzeteket, valamint kapu előtt sem mindig volt jó a helyzetfelismerés. Ha picit nagyobb arányban értékesítjük a helyzeteinket, győztünk volna, de összességében jó meccset játszottunk és elhoztunk egy pontot idegenből, ami jó alap a pénteki mérkőzésre. A hozzáállás, az akarat és az alázat rendkívül magas szinten működtek, sok jó egyéni teljesítményt láttam, de csapatként is jól funkcionáltunk.
Ezekre mindenképpen szükség lesz pénteken is, amikor a Haladás érkezik a Continental Arénába.

A címvédő szombathelyiektől távozott Luiggi Longo, Henrique Diniz és Szalmás Zoltán, visszatért viszont Arnon Cassemiro, valamint érkezett az ugyancsak brazil Diogo Schlemper és Petterson Gomes. Sejthető volt, hogy ebben a szezonban is erős lesz a Hali, amit a Nyírbátor 7–2-es legyőzésével is alátámasztott az első fordulóban.

– A Nyírbátor ellen nagyon sima győzelmet arattak, jó százalékban értkesítették a helyzeteiket, magas szinten futsaloztak – beszélt a tréner a következő ellenfelünkről. – Jó csapat lesz ebben az idényben is, minőségi brazil játékosokat igazoltak. Bízom benne, hogy felvesszük a versenyt, mert úgy érzem, hogy mi is leszünk olyan jók, mint a Haladás. Tavaly nagyon jól védekeztünk ellenük a hazai meccseken, hasonló meccsre számítok most is, és talán már picivel többet lesz nálunk a labda. Remélem, hogy mindenki ugyanolyan koncentrációval fog játszani és a helyzetkihasználásunk jobb lesz, mint hétfőn.

Érdekesség, hogy az előző idényben hazai pályán nem kaptunk ki a Haladástól: az alapszakaszban 4–1-re győztünk, a rájátszásban 4–4-et játszottunk. Bízunk benne, hogy pénteken is hasonlóan szép eredményt érünk el!

NB I, 2. FORDULÓ
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–Haladás VSE
Péntek, 18.30, Continental Aréna