Hétfőn lejátsszuk az alapszakasz utolsó mérkőzését. Csapatunk már biztosan a nyolcadik helyről várja majd a folytatást, az utolsó meccs eredményével sem tud előzni és hátrébb csúszni sem, vagyis öt ponttal megy tovább. Tét nélkülinek azért nem neveznénk az összecsapást, mert egy esetleges győzelemmel még nagyobb önbizalommal várhatnánk az alsóházi rájátszást. Hozzátehetjük, hogy szerdán is teher nélkül játszottunk az Újpest ellen, akkor jó játékkal nagy győzelmet arattunk (6–4). Lovas Norbert vezetőedzőnk már a lefújást követően úgy nyilatkozott, hogy szerinte hétfőn, a Kecskemét ellen is hasonló felfogásban fogunk pályára lépni.

A Kecskemétnek még a számokat tekintve is fontos a holnapi mérkőzés. A „hírösvárosiak” a felsőházba kerültek, ám a továbbvitt pontok miatt nem mindegy, milyen pozícióban fejezik be az alapszakaszt. Jelenleg a negyedik helyen állnak, csak akkor léphetnek eggyel feljebb, ha győznek. Hogy a Veszprémet vagy a Berettyóújfalut előzhetik meg, arról a két csapat hétfői, egymás elleni meccse dönt.

A vendégek egyébként nem számítanak könnyű mérkőzésre. Marko Gavrilovics sportigazgató a klub honlapjának elmondta, hogy öt játékosra nem számíthat eltiltás miatt, és további maródiak is vannak a csapatban, emiatt minden bizonnyal az utánpótlásból felkerült fiatalok is lehetőséget kapnak.

FUTSAL NB I., 22. FORDULÓ
A’Studió Futsal Nyíregyháza–SG Kecskemét Futsal
Hétfő, 19 óra, Continental Aréna