Mivel a múlt pénteki mérkőzésünk az első percben félbeszakadt, gyakorlatilag hétfő este játszhattunk először új felállásban, két brazil légióssal a sorainkban. Noha az ELTE-BEAC erősebb csapat annál, mint amit a tabella mutat, jó eséllyel utaztunk a sereghajtóhoz.

Az Újpest elleni meccs hiányzott a lábakból, elég álmosan kezdtünk, de szépen letámadtuk az ellenfelet és több helyzetet alakítottunk ki, viszont sokat hibáztunk, illetve a hazaiak kapusa remekül védett. Balszerencsés góllal kerültünk hátrányba, amire Lakatos László fél percen belül válaszolt. Folytattuk a letámadást, ám a helyzetkihasználással továbbra is hadilábon álltunk, miközben hátul elnéztünk egy szögletet, így hátránnyal vonultunk szünetre (2–1).

Vezetőedzőnk ekkor belenyúlt a sorba, a két brazilhoz Ladányi Dávidot és Kovács Róbertet tette be, ezzel más sebességi fokozatban játszottunk és fordulás után azonnal egyenlítettünk – Maneca megszerezte első nyíregyházi gólját. Nagyon hamar megkaptuk az ötödik faultunkat, így kellett játszanunk a továbbiakban. Kontra végén megint a hazaiak találtak be, mondhatni, ez a gól is a mi hibánkból született.

Újra sikerült egyenlítenünk, mivel Gyügyei Zoltán passzát Kovács Erik átlépte a kapu előtt, ez megzavarta a kapust és a hálóban kötött ki a labda (3–3). Továbbra sem volt egyszerű dolgunk, az ellenfelünk három 10 méterest is rúgott, ám ebből kettőt Szabolcsi Máté védett, egyet pedig fölé lőtt az ELTE. A Gyügyei ellen elkövetett súlyos szabálytalanság kiállítást ért, az emberelőnyös szituációból azonban hiába rendeztünk tűzijátékot, semmi nem ment be. Idővel a hazaiaknak is összejött a hat fault, az első büntetőt Csoki mellé lőtte, a következőt viszont Kovács Robi értékesítette (3–4). Innen még volt két perc, amire az ellenfél elővette az öt a négyes játékot. Máténak nagyban köszönhetően mindent kivédekeztük – kapusunk két ziccert is védett a hajrában –, ezzel megszereztük a hatodik győzelmünket és az újoncok közül továbbra is a legelőkelőbb pozícióban állunk.

Futsal: NB I., 19. forduló
ELTE-BEAC–A’Studió Futsal Nyíregyháza 3–4 (2–1)

Budapest, v.: Zimonyi, Fehérvári.
ELTE-BEAC: Oswald – Gémesi, Szini, Tóth, Tarjáni. Csere: Hoffer, Juhász, Vadászi, Boros, Fülöp, Spáth, Kiss, Károly, Lugosi. Vezetőedző: Béni Zoltán.
Nyíregyháza: Szabolcsi – Ladányi, Kovács R., Kovács E., Lakatos L. Csere: Petró, Hegyes, Caíque, Varga, Hegedüs, Gyügyei, Bagdi, Maneca. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Gémesi (14.), Boros (16.), Kiss (23.), illetve Lakatos (14.), Maneca (21.), Kovács E (33.), Kovács R. (39.).