Szerdán bejelentettük csapatunk két új játékosa, Emanoel Joao Rodrigues „Maneca” és a 29 éves Caíque Aledes de Oiliveira leigazolását. A két brazil játékos bemutatásában honfitársuk, a Nyíregyháza Spartacus labdarúgója, Myke Bouard Ramos segített a sajtótájékoztatón.

– Hatéves korom óta futsalozom, 2015-ben kezdtem el a profi karrieremet, több csapatban is játszottam és szép sikereket értem el – mondta el a 29 éves Caíque. – A domináns lábam a bal, tudok szélen játszani, valamint hátsó pozícióban. Kemény, de sportszerű játékosnak tatom magam, aki gólerős, de nagyon szeretek gólpasszokat is adni, folyamatosan keresem ennek a lehetőségét. Nagyon örülök, hogy Nyíregyházán megkapom a lehetőséget és pályafutásom során először kipróbálhatom magam Európában. Külön köszönettel tartozom Tamásnak, Attilának és Norbinak, akik nagyon sokat segítettek nekem eddig, illetve a csapat is barátsággal fogadott. Köszönöm a szakmai stábnak, hogy bizalmat szavazott nekem és hisz a képességeimben. Igyekszem a pályán meghálálni. Nagyon boldog és motivált vagyok, hogy a csapattársaimat kiegészíthetem és segíthetem. Együtt megyünk a célunk felé!

– Kilencéves koromban kezdtem el futsalozni a Joinville környékbeli iskolában, ahol édesapám volt az edző – kezdte a bemutatkozást a 26 éves Maneca. – Játszottam Kazahsztánban és Azerbajdzsánban, illetve több, nagyobb múlttal rendelkező brazil klubban. Minél többet szeretnék segíteni a csapattársaimnak és az edzőmnek, hogy elérjük a kitűzött győzelmi számot. Nagyon hálás vagyok a csapat teljes stábjának a fogadtatásért és a belém vetett bizalomért, ígérem, hogy a legjobbamat adom a csapatért. Center vagyok, a jobb a domináns lábam. Van egy barátom, aki már négy éve Magyarországon játszik, mindig nagyon elismerően beszélt az országról és a magyar bajnokságról. Nemrég érkeztem Nyíregyházára, de már most nagyon megtetszett, békés és nyugodt város. Komoly klubba kerültem, nagyszerű szakemberek irányítják a projektet, tetszik az álmuk, amit együtt valóra tudunk váltani. Tamás nagyszerű ember, amióta megérkeztem, nagyon jól bánt velem. Remélem, hogy a lehető legjobban tudom viszonozni a sok szeretet!

Caíque Aledes de Oliveira
Profi csapatai:
Sorocaba, Mairinque, Osasco/Itapeva, Fib/Bauru, Botucatu, Amper, San Lorenzo, Stransklub, Marsall Futsal.
Sikerei: Sao Paulói regionális- bajnok (2011, 2012, 2014), ezüstérmes (2013), bronzérmes (2017), kupagyőztes (2018), kupamásodik (2016, 2017), szuperkupagyőztes (2018); PR Szövetség Kupa 2. hely (2019); Santa Catarina bajnokság 2. hely (2020); Mineiro állam bajnoka (2021).

Emanoel Joao Rodrigue „Maneca”
Klubjai:
Jec/Krona Futsal, Umuarama-PR, Guarani-RS, Pulo Futsal, Atyrau Futsal (kazah), Araz (azeri).
Sikerei: Paulista Championship 2. hely (2020), Kazahsztáni Liga 2. hely, Azeri Liga-bajnok (2021-2022), Bajnokok Ligája-góllövőlistán 3. helyezett, több brazil regionális arany, ezüst és bronz.