Nem akármilyen sorozat van mögöttünk… Az elmúlt egy hónapban igen sűrű programot teljesítettünk, november 14-től kezdődően a péntek esti lesz a nyolcadik mérkőzésünk. A fárasztó széria legutóbbi három meccse különösen sokat kivett a fiúkból, hiszen néhány napon belül három élcsapattal, a Berettyóújfaluval, a Haladással és az Aramissal találkoztunk. Mint ismert, a Mezei-Villt nagy meglepetésre legyőztük, majd a másik két nagy nevű rivális ellen is helyt álltunk.

Szó se róla, ráfér már tehát a mieinkre a téli pihenő, addig azonban újabb fontos összecsapáson kell jó teljesítményt nyújtaniuk, ugyanis péntek este 19 órától a Nyírbátor vendégeként zárjuk az évet. A bátori gárda hozzánk hasonlóan újonc az első osztályban, ám több játékosának van komoly NB I-es múltja. Az egymás elleni, szeptemberi találkozót hazai pályán 5–2-re megnyertük, a hét ponttal jelenleg 10. megyei rivális alighanem arra készül, hogy visszavágjon.

Az elmúlt három meccsel elégedett vagyok, az utolsó, Aramis elleni összecsapáson voltak kisebb hibák, amiket javítanunk kell – összegzett Lovas Norbert vezetőedzőnk. – Ha sikerül, pénteken jó meccset játszhatunk, viszont vannak sérültjeink, sokasodtak a problémáink, nem azzal a csapattal fogunk kiállni, mint a Berettyóújfalu és a Haladás ellen. A november és a december nagyon húzós volt nekünk, frissen feljutó csapatként nem vagyunk ilyen terheléshez szokva. Fiatalok és az eddig kevesebbet játszók is lehetőséget kapnak. A Nyírbátor nekem még mindig fekete ló. Ha az öt válogatott játékosa elkapja a fonalat, akkor eldönthetik a meccset, más kérdés, hogy ezt még nem sokszor mutatták meg az idényben. Megpróbáljuk felvenni a versenyt! Az első mérkőzést mi nyertük, szeretnénk meglepetést szerezni. Ha úgy játszunk, mint a nagy csapatok ellen, akkor ez meglehet, ellenkező esetben nehéz lesz.

FUTSAL NB I, 17. FORDULÓ
Nyírbátori SC–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza
Péntek, 19 óra, Nyírbátori Városi Sportcsarnok