Nem kezdtünk megilletődötten az esélyesebb ellenfél otthonában, ám a helyzetkihasználásunk miatt bosszankodhattak a szurkolóink. Pontrúgásokból három-négy nagy ziccert alakítottunk ki, de vagy a hazaiak kapusa védett, vagy mi nem érkeztünk meg a labdára. A Berettyóújfalu is kísérletezett becsülettel, elsősorban távoli lövésekkel kínálták meg Szabolcsi Mátét, aki magabiztosan állta a sarat.

Mi szereztük meg előbb a vezetést: kontra végén Varga Dániel lőtt, ezt még védte a Mezei-Vill kapusa, a kipattanót azonban Lakatos László a helyére pofozta (0–1). Sajnos a hazaiak még az első félidőben egalizáltak, ám így is dicséret illeti a fiúkat, mert mindenki kettőzött erővel küzdött, ugyanis Kovács Róbert nem tudta vállalni a játékot, Krajnyák Zsolt pedig a mérkőzés elején sérült meg.

Fordulás után pechesek voltunk, két alkalommal kapufánk után kaptunk gólt (3–1). A másodikra szerencsére azonnal tudtunk válaszolni Varga Dániel révén, így még élt a remény. Mi az hogy! A Gyügyei Zoltán kiegyenlített (3–3)!

A folytatásban mindkét fél megpróbálkozott az öt a négy elleni játékkal, amiből kapufát rúgtunk, de a hazaiak jártak rosszabbul, ugyanis Szabolcsi Máté egész pályáról betalált az üres kapuba, a fiatal Gyulai József és Ladányi Dávid is beköszönt (6–3)!

A Mezei-Vill két perccel a vége előtt szépített, meleg pillanatokat éltünk át, de Szabolcsi Máté remekelt, a mezőnyben is mindenki csúszott-mászott, óriásit melózott.
Először szereztünk pontot olyan csapat ellen, amelyik nem újonc. Ki gondolta volna, hogy épp a négyszeres bajnok Berettyóújfalu otthonában, ráadásul nem is csak pontot csenünk, hanem egyenesen győzünk!?

TIPPMIX NB I, 14. FORDULÓ
MVFC–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 4–6 (1–1)

Berettyóújfalu, v.: Tamási, Czene-Joó.
MVFC: Sándor – Rábl, Szabó, Takács, Rafinha. Csere: Mezei, Mező, Erdei, Nagy I., Iszák, Korcsmáros, Erdei, Nagy D., Duró. Vezetőedző: Trencsényi János.
Nyíregyháza: Szabolcsi – Ladányi, Varga, Krajnyák, Gyügyei. Csere: Petró, Hegyes, Gyulai, Kovács G., Lakatos P., Kovács E., Lakatos L., Pataki, Bagdi. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Rafinha (15., 24.), Nagy I. (30.), Nagy D. (38.), illetve Lakatos L. (12.), Varga (31.), Gyügyei (32.), Gyulai (35.), Szabolcsi (37.), Ladányi (38.). Kiállítva: Nagy D. (40.).