A válogatottszünet után igen nehéz feladatot kellett teljesítenünk, ugyanis hétfőn a Haladás vendégeként léptünk pályára a futsal NB I 5. fordulójában.

Csapatunk nem kezdett megilletődötten a címvédő ellen, az első védeni valója a hazaiak kapusának volt. Sajnos gyorsan rossz irányt vett a meccs, a szombathelyiek az első igazi gólszerzési lehetőségüket kihasználták az 5. percben, nem sokkal később pedig újabb szép akciót fejezett be a Vas megyei gárda.

A félidő felénél egyre nehezebben tartottuk meg a labdát és nem mindig a Haladás – egyébként jó – letámadása okozott eladott labdát, olykor mi passzoltunk pontatlanul, vagy hoztunk rossz döntést. Lovas Norbert időkérése átmeneti megnyugvást hozott, de a Hali idővel újra fölénk nőtt, Cassemiro átlövésgólját újabb két találat követte a szünetig. Jól jött a pihenő, mert a játékrész végére kicsit szétestünk. A hibák és a kapott gólok mellett az egy-két elpuskázott ziccerünk miatt is bosszankodhattunk.

A második félidő sem indult jól, a Haladás villámgyors passzok után 20 másodpercet követően növelte előnyét. A folytatásban csak a különbség volt kérdés. Ötödik élvonalbeli mérkőzésünkön sem maradtunk rúgott gól nélkül, Varga Dániel tudott szépíteni az eredményen.

A Bajnokok Ligájára készülő szombathelyiek ellen nem volt valós esélyünk, csütörtökön viszont megyei rangadón, a hozzánk hasonlóan újonc Nyírbátor ellen küzdhetünk a javításért.

NB I., 5. forduló
Haladás VSE–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 8–1 (5–0)
Haladás Sportcsarnok, v.: Wittner, Kovács.
Haladás: Alasztics –Nagy, Hajmási, Cassemiro, Rutai. Csere: Gyimesi, Kovács, Longo, Knizs, Sipos, Dávid, Vatamaniuc-Bartha, Fehér. Vezetőedző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.
Nyíregyháza: Hegyes – Ladányi, Varga, Krajnyák, Gyügyei. Csere: Szabolcsi, Petró, Kovács R., Kovács G., Lakatos P., Kovács E., Lakatos L., Pataki, Bagdi. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Sipos (5.), Hajmási (6., 16.), Cassemiro (13.), Rutai (15.), Knizs (21.), Dávid (32.), Hajmási (33.), illetve Varga (34.).