Még hogy könnyű hazai pályán játszani… Csapatunk a hétfői, Berettyóújfalu elleni mérkőzést követően csütörtök este ismét a Continental Arénában lépett pályára a – még a Hajdú-Bihar megyei együttesnél is jobb formában lévő – hibátlan Aramis ellen.

Egyáltalán nem kezdtünk megilletődötten, az első pillanatoktól voltak helyzeteink, a hatodik percben pedig egymás után két hatalmas lehetőségünk adódott, ám előbb lassan döntöttünk, utóbb a védelem mutatott be bravúrt azzal, hogy egy vendégjátékos a gólvonalról mentett. Két perccel később bánhattuk igazán az elpuskázott ziccereket, mert Bognár Bence rögzített játékszituáció után, takarásból belőtte a mérkőzés első gólját. Újabb percek elteltével Varga Dániel sarkazása centikkel ment mellé, majd már-már szokás szerint jött a „büntetés”, a vendégek ismét betaláltak, szinte a semmiből.

Egyenrangú ellenfél voltunk, ám a gólokat az ellenfél szerezte, az elején majdnem minden kapura lövésük célt ért. Nulla háromnál már idegessé váltunk, jól jött a szünet.
Remekül kezdtük aztán a második félidőt, ugyanis Varga 33 másodperc elteltével szép akciógóllal szépített (1–3). Gyügyei Zoltán labdaszerzés után centikkel perdített mellé, de még ez után is érett az újabb gólunk, hiszen agresszív védekezés mellett kifejezetten látványosan támadtunk. Talán túl lelkesen is mentünk előre, a rutinosabb ellenfél kihasznált egy kontrát (1–4).

Nem adtuk fel a folytatásban, de szerencsénk sem volt, Ladányi Dávid lövése a kapufáról kipattant – hozzá kell tenni, a budaörsiek egyik fejese is a lécen csattant.
Lüktetett a meccs és Kovács Róbert szabadrúgásgólja öt perccel a vége előtt visszahozta a reményeket. Remek szurkolás mellett ismét betaláltunk, ám ezt a játékvezető szabálytalanság miatt nem adta meg. Idővel többet kellett kockáztatnunk, amit üres kapus találattal használt ki az Aramis. Kevesebb mint három perc maradt az órán, innen nem tudtunk visszajönni.

Lelkesedésünk jó mérkőzést eredményezett egy kiváló csapat ellen.

NB I., 4. forduló
A’Studió Futsal Nyíregyháza–Aramis 2–5 (0–3)

Continental Aréna, 300 néző, v.: Szűcs, Szabó.
Nyíregyháza: Petró – Kovács R., Kovács G., Kovács E., Lakatos L. Csere: Szabolcsi, Hegyes, Ladányi, Varga, Krajnyák, Lakatos P., Gyügyei, Pataki, Bagdi. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Aramis: Soós – Horváth, Komáromi, Bognár, Büki. Csere: Molnár, Kövesdi, Vattamány, Lux, Hosszú, Moga, Fekete, Mézer, Lévai. Vezetőedző: Moga Flavius Lorant.
Gól: Varga, Kovács R., illetve Bognár 2, Büki, Moga, Komáromi.