Véget ért a várakozás! A feljutás utáni pihenő, majd a hosszas előkészületek, fárasztó edzések és hasznos felkészülési meccsek után hétfőn már élesben megy: lejátsszuk klubunk történetének első NB I.-es mérkőzését!

– A kitűzött edzéscélokat teljesítettük, a felkészülési mérkőzéseken visszaláttam a beletett munkát – értékelte az elmúlt hetek teljesítményét Lovas Norbert vezetőedzőnk. – Persze, akadnak még hibák, a csapatnak össze kell csiszolódnia, fel kell vennie az NB I ritmusát. A bajnokság elején erre helyezzük a hangsúlyt. Összességében elégedett vagyok a srácokkal, mert jól dolgoztak. Kemény hat hét van mögöttünk, remélem, a kellő állóképességet megszereztük. Bízom benne, hogy az első meccsen igazán elfogadható produkciót nyújtunk a közönségünknek.

Hétfőn 19 órakor rögtön nehéz feladattal találjuk magunkat szemben, hiszen a Veszprém érkezik a Continental Arénába. A dunántúli gárda évek óta tagja az élvonalbeli mezőnynek. Ha csak az elmúlt évek eredményeit nézzük: 2021-ben Magyar Kupát és bajnoki bronzérmet nyertek, az előző idényben négybe jutottak a kupában és ötödik meccsen maradtak le a bajnoki dobogóról. A klub honlapján úgy fogalmaztak, minimális célkitűzés a felsőházba kerülés.

– Míg mi újoncként, újoncjátékosokkal szerepelünk, addig a Veszprémet nem kell bemutatni az élvonalbeli mezőnynek. Fehér Zsolt régóta irányítja ellenfelünket. Voltak ott is változások, de kellőképpen tudtak erősíteni, külföldi játékost is szerződtettek. Nehéz dolgunk lesz, mint ahogy az egész idényben. Csapatként kell funkcionálnunk. Örömteli, ha az élcsapatok ellen tudunk pontot, pontokat szerezni, de nekünk elsősorban a feljutó csapatokkal kell felvennünk a versenyt, közülük szeretnénk a legjobban teljesíteni. A Berettyóújfalu elleni felkészülési meccsen jó produkciót nyújtottunk, az Újpest ellen is megvoltak a helyzetek, viszont itt már nem elég, ha jól védekezel, az adódó ziccereket be kell rúgnunk és akkor lehet keresnivalónk – tette hozzá Lovas Norbert.

Felhívjuk kedves szurkolóink figyelmét, hogy a mérkőzés napján a pénztárnál éves bérletet is válthatnak!

NB I, 1. forduló
A’Studió Futsal Nyíregyháza–1. Futsal Club Veszprém
Hétfő, 19 óra, Continental Aréna