A kéthetes szünet előtt péntek este (18.30) a Debrecen vendégeként játszunk bajnoki mérkőzést. A Veszprémben elért döntetlen után pozitív élménnyel utazhatunk el a három döntetlennel és egy vereséggel álló DEAC-hoz.

– A két csapat hasonló játékerőt képvisel – mondta el vezetőedzőnk, Lovas Norbert. – A DEAC nagyon szoros mérkőzéseket játszik, mindenkivel versenyben van. A mi teljesítményünk kicsit rapszodikus, mert tudunk szoros meccset játszani élcsapattal és képesek vagyunk többgólos vezetésről kikapni, vagy döntetlent játszani. A veszprémi egy pontnak akkor lesz nagy értéke, ha újabb idegenbelei bravúrt érünk el. Nagyon lassú pályán játszunk majd, amivel meg kell küzdenünk. Ez a borítás nagyban befolyásolja a játékot, ki nem kényszerített hibákkal kell számolni, beragad a labda, rálépnek a játékosok, nem úgy megy, mint a parkettán. Emiatt a héten Újfehértón edzettünk, hogy megpróbáljuk ezt is lemodellezni.

Noha a felkészülés alatt szoros meccsen legyőztük a debrecenieket, vezetőedzőnk óva intett mindenkit attól, hogy bármilyen következtetést levonjon abból a találkozóból, hiszen akkor mindkét gárda különböző variációkat és figurákat gyakorolt. A pénteki egészen más mérkőzés lesz, ezért a legjobbunkat kell nyújtani, hogy szépen folytassuk szereplésünket!